Újabb elektromos vezeték felmérés

A 2004. novemberében szervezett első országos, középfeszültségű szabadvezeték-felmérés népszerűségére való tekintettel (86 önkéntes vett részt a felmérésben) – és persze a további adatgyűjtés fontossága miatt – az MME Parlagisas-védelmi Munkacsoportja és Monitoring Központja újabb elektromos vezeték felmérést szervez.

Az újabb önkéntes felmérés időpontja 2005.április.09.-10. Ezúttal is hétvégéről van szó, de természetesen ez alkalommal sem kizárólag ezen a két napon lehet elvégezni a vezetékbejárást, minden (korábbi vagy későbbi) adatot szívesen fogadunk.

A feladat tavaly óta változatlan: egy vagy több, tetszőlegesen kiválasztott középfeszültségű vezetékszakaszt kell végigjárni (lehetőleg jó madár-élőhelyek közelében), és az adatlapra felvinni az áramütötten talált madártetemek adatait. Az adatlap és a részletes kitöltési útmutató letölthető a www.mme-monitoring.hu és a www.imperialeagle.hu honlapokról.

Szeretnénk megkérni mindenkit, aki részt vett a 2004. novemberi felmérésben, hogy ha lehetősége van rá, ugyanazokat a vezetékszakaszokat ellenőrizze le ezúttal is (vagy annál többet). Kérünk továbbá mindenkit, hogy adatait lehetőleg a felmérést követő két héten belül (azaz április 24.-ig) juttassa el hozzánk! Az eredményeket ez alkalommal is közzétesszük majd a sajtóban.

További információk:
Nagy Károly
E-mail: monitor@zeus.nyf.hu
Tel.: 30/9066285

Demeter Iván
Tel.: 30/5254070
E-mail: divan00@axelero.hu

Kapcsolódó hírek

Daruvonulás Hadarics Tibor

Az utóbbi évtizedben egyre több darvat (Grus grus) lehet megfigyelni a Dunántúlon az őszi vonulás során (október-november). Nyugat-délnyugat felé repülő csapataikkal szinte bárhol lehet találkozni a Dunántúlon az említett időszakban, de éjszakázásra egyelőre csak a Fertőn állnak meg.

A közelmúltban lezárult az Európai Unió által finanszírozott Bat4Man pályázat, melynek egyik legfontosabb célkitűzése az volt, hogy hatékony gyakorlati beavatkozások történjenek az épületlakó denevérek érdekében.

2022. november 26. Tatai Öreg-tó, Építők parki madármegfigyelő torony. Szervező: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület. Védnök: Michl József, Tata város polgármestere. A rendezvény díszvendége: a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park. A rendezvény középpontjában: a...