Újabb elektromos vezeték felmérés

A 2004. novemberében szervezett első országos, középfeszültségű szabadvezeték-felmérés népszerűségére való tekintettel (86 önkéntes vett részt a felmérésben) – és persze a további adatgyűjtés fontossága miatt – az MME Parlagisas-védelmi Munkacsoportja és Monitoring Központja újabb elektromos vezeték felmérést szervez.

Az újabb önkéntes felmérés időpontja 2005.április.09.-10. Ezúttal is hétvégéről van szó, de természetesen ez alkalommal sem kizárólag ezen a két napon lehet elvégezni a vezetékbejárást, minden (korábbi vagy későbbi) adatot szívesen fogadunk.

A feladat tavaly óta változatlan: egy vagy több, tetszőlegesen kiválasztott középfeszültségű vezetékszakaszt kell végigjárni (lehetőleg jó madár-élőhelyek közelében), és az adatlapra felvinni az áramütötten talált madártetemek adatait. Az adatlap és a részletes kitöltési útmutató letölthető a www.mme-monitoring.hu és a www.imperialeagle.hu honlapokról.

Szeretnénk megkérni mindenkit, aki részt vett a 2004. novemberi felmérésben, hogy ha lehetősége van rá, ugyanazokat a vezetékszakaszokat ellenőrizze le ezúttal is (vagy annál többet). Kérünk továbbá mindenkit, hogy adatait lehetőleg a felmérést követő két héten belül (azaz április 24.-ig) juttassa el hozzánk! Az eredményeket ez alkalommal is közzétesszük majd a sajtóban.

További információk:
Nagy Károly
E-mail: monitor@zeus.nyf.hu
Tel.: 30/9066285

Demeter Iván
Tel.: 30/5254070
E-mail: divan00@axelero.hu

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.