V. Balatoni Hattyú Road Show

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megszervezi a Balatoni hattyú road show-t, ahol az érdeklődők testközelből ismerkedhetnek meg a Balaton egyik emblematikus állatával. Szakembereink 2015. augusztus 13-14-én 10 helyszínen várják az érdeklődőket.

Hattyú road show (Fotó: MME archívum)

A rendezvény helyszínein regisztrálók (név, cím, e-mail cím, aláírás) között 20 db Hattyú road show-s pólót sorsolunk ki. A nyertesekkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot és a méretegyeztetés után postai úton juttatjuk el a pólókat a szerencséseknek (ez a folyamat akár 1 hónapot is igénybe vehet). Regisztrálni minden helyszínen az MME kollégáinál lehetséges a road show ideje alatt. Állomásonként 20-20 túzokos hűtőmágnest ajándékozunk az elsőként regisztrálóknak.


A megnyerhető póló látványterve

Gyűrűzési helyszínek:

Az időpont és adatok csak tájékoztató jellegűek. A rendezvény sikerességét erősen befolyásolja az időjárás és a hattyúk mozgása. Ha csak néhány helyszínhez szeretne csatlakozni indulás előtt, mindenképpen érdeklődjön Bodnár Katalinnál a 20-243-2059-es telefonszámon! Az idei év rendhagyó a hattyúk számát tekintve. Előzetes felmérésünk szerint kevés madár található a déli parton, így aki pénteken indulna útnak, tervezzen azzal a lehetőséggel is, hogy a meghirdetett déli parti helyszíneken lehetséges, hogy nem lesz gyűrűzés. 

További információk a Balatoni Hattyú Road Show-ról >>

Csütörtök (augusztus 13.)
10.00 Balatonfüred, Tagore sétány eleje (Vitorlás tér)
(a legközelebbi díjmentes parkoló a Huray utcában, kb. 5 perc sétára található)
12.30 Révfülöp hajóállomás (Halász utca vége)
(a parkolás díjmentes)
14.30 Keszthely hajóállomás
(a parkolás díjköteles)
16.00 Balatonmáriafürdő hajóállomás
(a parkolás díjmentes)
 
Péntek (augusztus 14.)
9.30  Fonyód- Alsóbélatelep, Noszlopy utca  (a parkolás díjmentes)  vagy Fonyód (ún. Fésüs móló a kikötőtől és a Vízirendőrségtől nyugatra) (a parkolás díjmentes)
11.00 Balatonboglár, Platán-strand (a parkolás díjmentes) v. Balatonlelle, Vadvirág  Camping (a parkolás díjmentes)
13.00 Balatonszárszó, Községi (szabad) strand (a parkolás díjmentes)
14. 00 Balatonföldvár, Kvassay sétány (a parkolás díjmentes)
15.00 Zamárdi, Margó Ede sétány (a parkolás díjmentes) v. Zamárdi, József A. u. (a parkolás díjmentes)
16.00 Siófok, Hotel Európa előtti part szakasz (díjköteles parkolás)
 

Helyi kapcsolat: Dr. Kovács Gyula 20-996-3928 , Szinai Péter 20-519-8750 (gyűrűzési munka közben korlátozottan elérhetőek!)
Sajtókapcsolat: Bodnár Katalin 20-243-2059, bodnar.katalin@mme.hu
 

Kapcsolódó hírek

Vadlúdcsapatba beszálló vörösnyakú lúd a Hortobágyon (fotó: ifj. Oláh János)

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) idén novemberben – ebben a hónapban tartózkodik a legtöbb fokozottan védett vadlúd hazánkban – is megszervezte az országos vadlúdszinkront, melyhez a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) számos önkéntese is csatlakozott.

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!