VI. tudományos ülés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2004. október 29 és 31 között rendezi meg VI. tudományos ülését, amelynek helyszíne a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centruma (DE ATC) lesz, szervezői pedig az MME Hajdú-Bihari Csoportja (MME HBCS) és a DE ATC Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszéke. Ez a nemzetközi konferencia lehetőséget kínál a hazai és külföldi madártani kutatások legújabb eredményeinek bemutatására az alábbi témakörökben:

Ökológia
Viselkedésökológia
Etológia
Vonuláskutatás
Természetvédelem
Faunisztika
Lepke és szitakötővédelem
Kétéltű-, hüllő-, emlőskutatások


A konferencián magyar vagy angol nyelvű előadással és poszterrel lehet részt venni. A konferencia anyaga az Ornis Hungarica Supplement kötetében kerül megjelenésre.

A jelentkezés feltétele a határidőre visszaküldött regisztrációs lap és a határidőre befizetett költségtérítés.

Költségek: Regisztrációs díj: 5.000 Ft - tartalmazza a rendezéssel kapcsolatos kiadásokat, terembérlet, eszközbérlet, programfüzet, valamint a szombat estére tervezett daruvonulás megtekintésének buszköltségét Hortobágy-Darassára és az ezt követő állófogadás díját. Az étkezést a konferencia helyszínén található étterem biztosítja: részletes menü a honlapon megtekinthető lesz, árak a regiszrációs lapon. A szállásfoglalásról minden résztvevő külön gondoskodik, szálláslehetőségek listája szintén a honlapon lesz elérhető. A www.mme.hu oldalon egyéb, a konferenciával kapcsolatos tudnivalókat programtervet, jelentkezett résztvevőket, előadáscímeket is meg lehet majd tekinteni.

Jelentkezési és befizetési határidő: 2004. július 15.

Regisztrációs lapot postázza: MME HBCS 4028 Debrecen, Hadházi u. 135. címre vagy mmehbcs@freemail.hu

Befizetés a mellékelt postai "rózsaszín" csekken, az alábbi címre:
MME HBCS - Szakál László
4028 Debrecen, Hadházi u. 135. 4/10.

Szervezők:
Dr. Juhász Lajos - juhaszl@helios.date.hu
Szakál László - mmehbcs@freemail.hu
Gyüre Péter - gyurep@helios.date.hu

Absztraktokat elektronikus formában, max. egy A/4 oldal terjedelemben 2004. szeptember 15-ig kérjük a gyurep@helios.date.hu címre küldeni!

A végleges programot szeptember 30-ig küldjük meg a résztvevőknek.

Kérjük értesítse kutatótársait, barátait, kollégáit a Tudományos Ülésről, hogy minél többen találkozzunk Debrecenben, és minél szélesebb körben ismerjük meg kutatási eredményeinket az idén 30 éves Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület VI. Tudományos Ülésén!

További információ:
Letölthető regisztrációslap

Kapcsolódó hírek

Birdo – Az év madárfotósa címen fotópályázat indult. Magánszemélyek kezdeményezésére új fotópályázat indult Birdo – Az év madárfotósa néven. Idén elsősorban a hazai madárfotósokat kívánják megszólítani, de szívesen fogadnak külföldről is résztvevőket. Nevezési díj nincs, a pályázat mindenki számára nyitott.

Ti döntitek el, hogy ki legyen 2023-ban az év madara. Szavazz a hír alatti felületen július 25-ig! A  kampány a vizes élőhely egyik legjellemzőbb és legfontosabb élőhelyére, a parti nádasok fontosságára és védelmére kívánja felhívni a figyelmet. 

Denevérszállás takarítása (Fotó: Boldogh Sándor)

Első hallásra talán furcsának tűnhet az, hogy porszívóval is lehet denevéreket védeni, de így van. Márpedig minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy segítsünk nekik, mert az épületlakó kolóniák gyorsuló ütemben veszítik el szálláshelyeiket.