Vízimadár-védelmi konferencia

A X. FEHÉRTAVI DARVADOZÁS keretein belül a KNP és az MME Vízimadárvédelmi Szakosztálya ismét megrendezi az ún. Szakmai Napot, amelyre 2021. november 18.-án, csütörtökön kerül sor.  A téma a földön fészkelő madárfajok természetvédelmi problémái.

Helyszín: Sándorfalva, Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ

A X. FEHÉRTAVI DARVADOZÁS (https://www.knp.hu/hu/hirek/x-fehertavi-darvadozas-321)  keretein belül a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és az MME Vízimadárvédelmi Szakosztálya ismét megrendezi az ún. "Szakmai Napot", amelyre 2021. november 18.-án, csütörtökön kerül sor.

A téma a földön fészkelő madárfajok természetvédelmi problémái.

Helyszín: Sándorfalva, Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ

Részletes program:

09:00-09:50    Kiss Ádám: Aktualitások a székicsér (Glareola pratincola) hazai gyakorlati védelmében és természetvédelmi célú kutatásaiban

10:00-10:50    Ecsedi Zoltán: Tájléptékű vizes élőhely-rehabilitációk alapjai

11:00-11:50    Zalai Tamás: Hortobágyi partimadár felmérés (2020) eredményei

12:00-13.00    Ebédszünet

13:00-13:50    Lóránt Miklós: Természetvédelmi célú ragadozógazdálkodás a Felső- Kiskunságban

14:00 -14:30   Széll Antal: Módszerek néhány talajon fészkelő madárfaj költési sikerének javítására

 

A konferencia látogatása ingyenes, védettségi igazolvány nem kötelező, maszk használata viszont elvárt!

 

A Szervezők

 

 

Kapcsolódó hírek

A Békés megyei város kertbarát köre ünnepség keretében adta át a fecskefészek-falat. A Kondorosi Kertbarát Kör lelkes tagjai évek óta foglalkoznak a molnár- és füsti fecskék megtelepítésével, a fészekanyag beszerzési helyéül szolgáló sarazóhelyeket létesítenek, mesterséges fészekalapokat gyártanak különféle anyagokból. 

Madárbarát település pályázat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet települések részére Madárbarát település mintaprojekt kialakítására. A mintaprojektre olyan önkormányzatok pályázhatnak amelyek lépéseket kívánnak tenni az ember és a természet összhangjának újbóli megteremtésére és amelyek közterületein, intézményeiben még nincsenek madárvédelmi eszközök kihelyezve (ódúk,...

zöldes gyöngyházlepke (fotó: Faragó Ádám)

Május 5-én, a Jókai-kertben előkészítettük az MME legújabb szakosztályának létrehozásához szükséges feltételeket. A Lepkevédelmi Szakosztály megalakulásának kezdeményezői között a Szalkay József Magyar Lepkészeti Egyesület tagjai, nemzeti park igazgatóságok munkatársai, muzeológusok, civil lepkészek, madarászok, lepkészettel most ismerkedők is megtalálhatóak.