Vízimadár-védelmi konferencia

A X. FEHÉRTAVI DARVADOZÁS keretein belül a KNP és az MME Vízimadárvédelmi Szakosztálya ismét megrendezi az ún. Szakmai Napot, amelyre 2021. november 18.-án, csütörtökön kerül sor.  A téma a földön fészkelő madárfajok természetvédelmi problémái.

Helyszín: Sándorfalva, Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ

A X. FEHÉRTAVI DARVADOZÁS (https://www.knp.hu/hu/hirek/x-fehertavi-darvadozas-321)  keretein belül a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és az MME Vízimadárvédelmi Szakosztálya ismét megrendezi az ún. "Szakmai Napot", amelyre 2021. november 18.-án, csütörtökön kerül sor.

A téma a földön fészkelő madárfajok természetvédelmi problémái.

Helyszín: Sándorfalva, Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ

Részletes program:

09:00-09:50    Kiss Ádám: Aktualitások a székicsér (Glareola pratincola) hazai gyakorlati védelmében és természetvédelmi célú kutatásaiban

10:00-10:50    Ecsedi Zoltán: Tájléptékű vizes élőhely-rehabilitációk alapjai

11:00-11:50    Zalai Tamás: Hortobágyi partimadár felmérés (2020) eredményei

12:00-13.00    Ebédszünet

13:00-13:50    Lóránt Miklós: Természetvédelmi célú ragadozógazdálkodás a Felső- Kiskunságban

14:00 -14:30   Széll Antal: Módszerek néhány talajon fészkelő madárfaj költési sikerének javítására

 

A konferencia látogatása ingyenes, védettségi igazolvány nem kötelező, maszk használata viszont elvárt!

 

A Szervezők

 

 

Kapcsolódó hírek

Az MME Fejér Megyei Helyi Csoportja két napos képzést hirdet tizenévesek részére Kezdő madarász címmel. A madarász alapképzés célja, hogy a laikus madárkedvelők számára olyan tudásanyag megszerzését tegye lehetővé, melynek birtokában bárki sikerélményekkel vághasson bele a madármegfigyelésbe, az etetők és itatók madarainak meghatározásába.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Schmidt Egon életének 92 évében elhunyt.  Elhunyt szerettünk búcsúztatása 2023. március 10-én 11:15 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozóban.  

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Madarak és Fák Napja alkalmából országos versenyt hirdet az általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.