A fecske évhez kapcsolódik a most megjelent Madártávlat magazin is

Már postáztuk tagjainknak az MME Madártávlat című újságjának most megjelent tavaszi számát. A lap idei első kiadása a 2010-es fecske évről: a nagyarányú állománycsökkenésről és ezek okairól szól, valamint azokról az eszközökről, melyek alkalmazásával mindenki hozzásegítheti a fecskéket a költési siker növeléséhez, ahhoz, hogy több fióka hagyhassa el a fészkeket.

A Madártávlat évente négy alkalommal, évszakonként jelenik meg, és ez az MME legfontosabb tájékoztató, kapcsolattartó anyaga a tagjaink felé. Azok számára, akik rendelkeznek Internet hozzáféréssel és érdeklődnek a madárvédelem, az MME munkája iránt, a lapszámokat a honlapunkon is elérhetővé tesszük. Így a természetvédelem egyre fontosabb üzenete még több emberhez eljuthat, ami nélkülözhetetlen a madárvédők aktív közösségének növeléséhez.

 
 A Madártávlat magazin legfrissebb, és régebbi
számai is megtekinthetők
az archivumban.

 

Amennyiben tetszik Önnek a lap és még nem MME tag, de szeretne csatlakozni hozzánk, ezt megteheti itt!

 

Kapcsolódó cikkek, oldalak 

 

Orbán Zoltán

 
 
 

     

    

 

 

Kapcsolódó hírek

Európai Madármegfigyelő Napok 2022

Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1993-ban (EuroBirdwatch). Az idei rendezvényre október 1-2-án kerül sor, a program idén ünnepli 30. évfordulóját. A folyamatosan frissülő programhelyszínekért görgessen lejjebb! Legutóbbi frissítés: 2022.09. 22. 10:49

Kék vércse (Fotó: Novák László)

A kék vércsék költési szezonja nemrég ért véget. A költőterületek eredményei nagy szórást mutatnak, van ahol soha ilyen korán nem költöttek a madarak, máshol még augusztus elején is voltak kis fiókás fészekajak.

Éjszakai  lepkészet (Fotó: Faragó Ádám)

Sikeresen lezajlott az MME Lepkevédelmi Szakosztályának első országos akciója, az úgynevezett Szinkron Éjszakai Lepkészet.