Töröltük a 2012 év madarára, szavazórobotokkal küldött voksokat

Egyesületünk azzal a céllal indított szavazást a 2012. év madaráról, hogy - a választható fajok természetvédelmi problémáinak ismeretében - a lakosság dönthesse el, melyikkel foglalkozzunk kiemelten a következő évben. Egyesekben olyan erős érzelmi reakciót váltott ki, hogy nem az általuk preferált madár vezeti a voksolást, hogy szavazórobotokkal próbálták befolyásolni annak végkimenetelét.

egerészölyvek (fotó: Máté Bence)


Szavazómotorunkat ezért úgynevezett "capcha kóddal" láttuk el, informatikusaink pedig kiszűrték az egy IP címről naponta akár több ezres nagyságrendben érkező szavazatokat, majd töröltük ezeket.

A szavazást jelenleg az egerészölyv vezeti, tőle nem sokkal marad le a fekete rigó, a sereghajtó pedig továbbra is a vörös vércse.


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Megnyitó

Év madara rajzpályázatunkra évről évre rengeteg alkotás érkezik, amelyből szeretnénk megmutatni, amennyit csak lehet. A Hegyvidéki Kulturális Szalon ebben az évben lehetőséget biztosított arra, hogy a díjazottak mellett más pályamunkákat is bemutassunk. Köszönet érte!

Az MME Kétéltű–és Hüllővédelmi Szakosztálya az Év kétéltűje programhoz kapcsolódva 2023-ban is rajzpályázatot hirdet „Tócsalakó hegyisárkány – az alpesi gőte” címmel.

Gratulálunk!

Lezárult a barkóscinege rajzpályázat zsűrizése, a pályázatra közel 5000 alkotás érkezett, kicsiktől és nagyoktól.