Töröltük a 2012 év madarára, szavazórobotokkal küldött voksokat

Egyesületünk azzal a céllal indított szavazást a 2012. év madaráról, hogy - a választható fajok természetvédelmi problémáinak ismeretében - a lakosság dönthesse el, melyikkel foglalkozzunk kiemelten a következő évben. Egyesekben olyan erős érzelmi reakciót váltott ki, hogy nem az általuk preferált madár vezeti a voksolást, hogy szavazórobotokkal próbálták befolyásolni annak végkimenetelét.

egerészölyvek (fotó: Máté Bence)


Szavazómotorunkat ezért úgynevezett "capcha kóddal" láttuk el, informatikusaink pedig kiszűrték az egy IP címről naponta akár több ezres nagyságrendben érkező szavazatokat, majd töröltük ezeket.

A szavazást jelenleg az egerészölyv vezeti, tőle nem sokkal marad le a fekete rigó, a sereghajtó pedig továbbra is a vörös vércse.


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Közönséges késeidenevér (Fotó: Forrásy Csaba)

Viszonylag nagytermetű denevérfaj, egy kifejlett állat súlya akár 25 gramm is lehet. Elterjedési területe a mérsékelt égövi Európa, illetve a Közel-Kelet és Közép-Ázsia, ahol több alfaját is leírták már.

Torzonborz madár párosító játék

Köszönjük Szert-Szabó Dorottyának, és kedves márkájának, a Torzonborznak, hogy csatlakozik a Gondoskodó Termék programunkhoz!

Tojó fehérhátú fakopáncs

A fehérhátú fakopáncs minden tekintetben a legérdekesebb harkály fajunk. A Harkályvédelmi Szakosztály a faj országos felmérést tűzte ki célul a 2021-22-es években. Az alábbiakban a 2021-es felmérés eredményeit mutatjuk be.