Töröltük a 2012 év madarára, szavazórobotokkal küldött voksokat

Egyesületünk azzal a céllal indított szavazást a 2012. év madaráról, hogy - a választható fajok természetvédelmi problémáinak ismeretében - a lakosság dönthesse el, melyikkel foglalkozzunk kiemelten a következő évben. Egyesekben olyan erős érzelmi reakciót váltott ki, hogy nem az általuk preferált madár vezeti a voksolást, hogy szavazórobotokkal próbálták befolyásolni annak végkimenetelét.

egerészölyvek (fotó: Máté Bence)


Szavazómotorunkat ezért úgynevezett "capcha kóddal" láttuk el, informatikusaink pedig kiszűrték az egy IP címről naponta akár több ezres nagyságrendben érkező szavazatokat, majd töröltük ezeket.

A szavazást jelenleg az egerészölyv vezeti, tőle nem sokkal marad le a fekete rigó, a sereghajtó pedig továbbra is a vörös vércse.


Személyi jövedelemadó 1% felajánlásával nélkülözhetetlen
segítséget nyújthat madárvédelmi munkánkhoz!

A rendelkezéshez szükséges adószámot és
tájékoztatást is tartalmazó nyilatkozatot

letöltheti
itt >>

Köszönjük!


Kapcsolódó hírek

Rönkdepó (Fotó: Orbán Zoltán)

Nem csitulnak a kedélyek az augusztus 4-én megjelent tűzifarendelet kapcsán. Miközben az Agrárminisztérium képviselői a jogszabály szövegétől egyre távolodó magyarázatokat tesznek közzé, a rendelet visszavonására irányuló civil aláírásgyűjtéshez öt nap alatt több, mint 100 000-en csatlakoztak.

Erdőirtás (Fotó: Orbán Zoltán)

Soha nem látott társadalmi felzúdulást keltett a múlt héten megjelent kormányrendelet, amely az energiahiányra hivatkozva szélesre tárja a kapukat valamennyi védett erdőnk kitermelése előtt. A rendelet egyértelműen veszélyezteti hazánk legértékesebb erdeinek állapotát, és rendkívül súlyos élőhelyvesztést eredményezhet. A WWF Magyarország, az MME és más zöld szervezetek nyílt...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület fővárosi Központi Irodája munkatársat keres, heti 40 órás pénzügyi projektasszisztensi munkakör betöltésére az Egyesület pályázati projektjeivel, kiemelten az EU LIFE programja által támogatott projektekkel kapcsolatos feladatok ellátására.