Tavaszi csibék

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) rajzpályázatot hirdet "Tavaszi csibék" címmel.

Küszvágó csér fióka (Fotó: Orbán Zoltán)

Tavasz a fiókanevelés időszaka, ám a fiókák nagyon különbözőek, ahány fészekalj, annyiféle fióka. Tudtad, hogy sok közülük pettyes, míg felnőttként eltűnnek a pettyek vagy, hogy a hófehér hattyúnak szürkék a fiataljai? Talán az is meglep, hogy a fehér gólya fiókájának csőre nem is piros, hanem pont olyan fekete, mint az év madarának választott haris csibéi. (http://www.mme.hu/2016-ev-madara-haris)
Éppen e sokszínűség miatt választotta az MME az idei rajzpályázat témájaként a fiókákat.
Pályázni madárfióká(ka)t ábrázoló rajzzal lehet, óvodás, alsó- és felső tagozatos kategóriában.

Hogyan lehet pályázni?
•    papíron, kézzel készített rajzokat fogadunk el
•    csak egyénileg lehet pályázni, gyermekenként 1 db pályázatot fogadunk el
•    a rajzot (eredetit, nem másolatot) kérjük részünkre megküldeni postán A4-es borítékban, nem összehajtva, a nevezési határidőig (a rajzot nem tudjuk visszapostázni)
•    mérete A4-es legyen, a rajz hátoldalán legyen feltüntetve a pályázó neve, életkora (nevezési kategória), szülő neve, telefonszáma, lakcíme, e-mail címe
•    a pályamű postázásával úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez és a rajz esetleges kiállításon vagy interneten való megjelenéséhez
•    óvodák és iskolák a rajzokat együttesen is elküldhetik részünkre, a rajzokon ebben az esetben is szerepeljen az alkotó neve, kora (kategória) és a szülő elérhetősége

Beküldési határidő: 2016. május 10. (Madarak és Fák Napja)

A pályázatokat a következő címre várjuk:
Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME)
1121 Budapest, Költő u. 21.
A borítékra kérjük ráírni: „Tavaszi csibék”

Díjak:
Minden kategóriában, mindhárom helyezett 1-1 db haris kitűzőt és posztert nyer, valamint az óvódások és alsó tagozatosok madárhangon megszólaló plüssmadarat nyernek. A felső tagozatosok nyereménye a kitűzőn kívül 1-1 db természetismereti könyv. Minden kategóriában a 3 legszebb, legötletesebb pályamunkát díjazzuk.
A nyerteseket e-mailen vagy telefonon és a www.mme.hu oldalon tájékoztatjuk.
Az eredményhirdetésre 2016. május 26-án kerül sor.

 

Az MME támogatása

Kérjük, ne felejtse, hogy az MME tagság mellett többféle támogatással és a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásával is segítheti egyesületünk munkáját. Köszönjük!

MME 1% felajánlási felhívás
A letölthető 1% nyilatkozat a képre kattintva érhető el.

Kapcsolódó hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást. Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

A drámai hírekre örökké éhes közönség soraiban futótűzként terjedt egy videó, amin úgy tűnik, hogy egy felnőtt flamingó éppen egy másikat „skalpol” és a lecsurgó vérből táplálják a fiókájukat.

A „Kezdő madarász” képzés után itt a várva várt „Madárbarát kert” képzés. Az érdeklődők a 2 nap alatt megtanulhatják milyen eszközökkel, módszerekkel segíthetik a madarakat. Ne tartson vissza senkit, hogy nincs esetleg kertje, hiszen egy ablakpárkány is lehet madárbarát. A képzés második napján az alkotókészség kerül előtérbe, hiszen odúkat és etetőket készítünk, amit a...